Choď na obsah Choď na menu
 


«Predchádzajúci článok                                                                                     Nasledujúci článok  »

 

Bitka I.

aneb dnes to vezmeme trochu divadelne

 

Postavy a obsadenie:

 

Aldariončania

  • Joanne Bloubory
  • Ashton Idol
  • Anya Barbr Mellys
  • Lucius McBlack
  • Sasha Gores

 

Členovia SNOB-u

  • Marcus Fain
  • Mandy McLyan
  • Blasius Podlez
  • Joseph Floyd van Hounger
  • Fëanor Shadowsong
  • Tharlen Strax

 

Dejstvá:

 

1. dejstvo - príchod SNOB-ov

2. dejstvo - v Slnečnej chalúpke

3. dejstvo - snaha o záchranu

 

1. dejstvo

 

Bol horúci večer a obyvatelia Údolia Amell sa konečne pripravovali trochu si oddýchnuť, keďže len v ten deň sa dokončila ochrana nad lesom. Členovia SNOB-u mali však iné plány, vtrhli do Údolia a ich prvé počiny boli hrozné, podpálili jeden z domov. Slnečnú chalúpku, v ktorej sa v tom čase nachádzal Ashton s Anyou, napadli a násilne do nej vtrhli. Keďže Joanne bola v tom čase tiež na blízku, chystala sa do hradu, uvidela tú skazu a hneď vyslala svojho patronusa dúfajúc, že zastihne čo najviac ľudí. Jej patronusa ako prvý uvidel Lucius, no nepočul jeho odkaz, takže mohol iba šípiť, že sa deje niečo zlé. Patronus našiel v hrade Sashu, tá si vypočula jeho odkaz  a rozbehla sa do Údolia. Po ceste sa stretla s Luciusom a spoločne sa rozhodli ísť pomôcť do Slnečnej chalúpky. Joanne kontrolovala situáciu zhora, vo svojej sovej podobe.

 

2. dejstvo

 

Po podpálení Slnečnej chalúpky do nej vtrhol Joseph a chcel zaútočiť na jej obyvateľov. Tí sa však bránili a podarilo sa im ho odzbrojiť. Keď už si mysleli, že ho dostali úplne, do ich domu vtrhli Blasius s Mandy aby mu pomohli. Ashton s Anyou statočne odvracali ich kúzla, skrytý za dvierkami kuchynskej linky, ktoré im pomáhali v boji.

 

Tharlen a Marcus sa vlúpali do ďalšieho, Joanninho, domu a hľadali ľudí, dom bol však prázdny. Ashtonovi a Anyi sa podarilo ujsť do tajnej podzemnej chodby v jej dome. Sasha s Luciusom objavili Fëanora v mačacej podobe, ktorý však hneď zdupkal a tak sa aj oni rozbehli priamo do Slnečnej chalúpky. Joanne nenašla nikoho iného komu by bolo treba pomôcť a tak aj ona zmenila smer a pristála priamo pri Slnečnej chalúpke.

 

Nečakala ani chvíľu a zozadu zaútočila na Mandy, tú znehybnila. Sasha zaútočila na Jospeha, ktorého spútali povrazy. Keď už si títo traja mysleli, že situáciu majú pod kontrolou prišla nečakaná posila vďaka Fëanorovi. Marcus uvrhol mučiace zaklínadlo Crucio na Sashu, ktorá nebola pripravená na útok zozadu a tak ju bohužiaľ zasiahla mučivá bolesť. Tharlen prútikom zhodil Luciusa tvrdo na zem a Blasius odčaroval Mandy. Fëanor zaútočil na Joanne, no tá jeho zaklínadlo stihla odraziť. V tej chvíli na ňu zaútočila aj Mandy a vyslala za ňou prúd vody, ktorý Joanne zrazil na zem a vyrazil jej prútik nevedno kam. Joanne na svoju obranu vytiahla dýku, ktorú mala pri sebe a hodila ju sama nevediac kam. 

 

Anya a Ashton počuli Sashine výkriky bolesti a tak sa rozhodli vyliezť z ich úkrytu a pomôcť ostatným. Dýka porezala Marcusa na ruke a tak sa prestal sústrediť na mučenie Sashi, tá konečne oslobodená klesla na zem neschopná pohybu. Keď chcel Fëanor ďalej bojovať s Joanne, tá vyčarovala oheň a vytvorila okolo neho na podlahe ohnivý prstenec, od ohňa sa chytila aj strecha domu. Mandy poslala zaklínadlo na Joanne a tá vyletela za členok do vzduchu.

 

Ashton zasiahol Marcusa oslepujúcim zaklínadlom a privolal si Joannin prútik ležiaci kdesi na zemi, potom ju odčaroval. V dome bolo čoraz viac ohňa a dymu. Keďže Anya neúspešne zaútočila na Mandy, tá jej to chcela vrátiť a vrhla k nej neverbálne zaklínadlo silného výbuchu Bombarda. Joanne sa po úspešnom odčarovaní prepadla do podzemnej chodby a tam neozbrojená čakala čo sa bude diať. Fëanor sa odmiestnil z domu pred vchod, pripravený tých čo budú utekať, omráčiť. Lucius sa snažil dostať z domu Sashu, stále ležiacu na zemi. 

 

Joanne sa odmiestnila do neďalekých kríkov a odtiaľ sa pomocou elementárnej mágie snažila usmerňovať oheň v prospech Aldariončanov. Anya nestihla Mandyne kúzlo odraziť a tak preletela k najbližšej stene, to už však k nej prišiel Ashton a spolu sa odmiestnili pred chalúpku. Marcus nevediac, že Mandy vrhla Bombardu, vrhol tú svoju aj on. Sashu, ktorá sa za pomoci Luciusa práve postavila a chcela výjsť z domu, zasiahlo Marcusove kúzlo a letela priestorom pričom si stihla udrieť hlavu o jednu zo stien a v tom sa s ňou Lucius premiestnil do húštia.

 

Marcusa vymrštila explózia von z dverí, do kríkov neďaleko. Mandy vyskočila von oknom.

 

3. dejstvo

 

Keďže Marcus sa sám nevedel dostať z krovia Tharlen mu pomáhal, pričom ho zasiahlo Luciusovo omračovacie zaklínadlo. Anya ležala na zemi a tak Ashton okolo nich vyčaroval aspoň akú takú ochranu pred zaklínadlami. Blasius sa pustil tunelom pod teraz horiacim a rozbúraným domom ďalej. Ashton hodil Joanne jej prútik, ten však nechytila, po chvíli ho našla v kroví za sebou. Joanne vyčarovala ochranný štít a s ním, sa premiestnila k Ashtonovi a Anyi, chytila ich a odmiestnila sa s nimi do Nemocničného krídla. SNOB začal šalieť, chceli predsa aspoň jedného zajatca. Keď sa Joanne vrátila, rýchlo chytila Luciusa a Sashu pripravená sa s nimi odmiestniť. Mandy sa však rozhodla chytiť aspoň Sashu a tak ju znehybnila svojim zaklínadlom. To im však nezabránilo aby sa odmiestnili.

 

Celkové zhodnotenie:

 

SNOB zastihol Aldariončanov nepripravených, tí sa napriek tomu bránili statočne. Vďaka vyhratej bitke si členovia SNOB-u privlastnili Údolie Amell a vytvorili okolo neho silnú ochranu pred nežiadúcimi návštevníkmi. 

 

«Predchádzajúci článok                                                                                     Nasledujúci článok  »