Choď na obsah Choď na menu
 


 
 Vedenie Aldarionu dáva na známosť:

 

Portrét

 

Chceli by sme sa postarať aspoň malou troškou o bezpečnosť Aldariončanov a z toho dôvodu si dovoľujeme vydať tieto malé bezpečnostné pokyny, ktoré by mal každý vo svojom vlastnom záujme a tiež v záujme svojej rodiny a priateľov striktne dodržiavať.


Nikam nechodievajte sami. Ubezpečte sa, že kamkoľvek idete, máte so sebou niekoho, koho poznáte. Týka sa to hlavne ciest mimo kamenných múrov Aldarionu a teda napríklad aj cesty do skleníkov alebo na metlobalové ihrisko.


Ak je nutné vydať sa niekam bez sprievodu druhej osoby, a to dúfam urobíte len v prípade najväčšej núdze, ubezpečte sa, že ste aspoň jednej osobe, ktorú poznáte povedali informáciu, kam sa chystáte a kedy plánujete návrat. Toto urobte aj v prípade, že sa niekam chystáte vo dvojici alebo v sprievode viacerých osôb.


Noste so sebou aj inú zbraň alebo predmet, ktorý by vám mohol pomôcť pri útoku alebo úteku. Ubezpečte sa, že okrem prútika, ktorý nikdy neodkladajte, máte so sebou aj neviditeľný plášť alebo  čokoľvek, čo máte vo svojom vlastníctve alebo čo ste si od niekoho požičali. Skúste pri sebe nosiť okrem prútika aspoň nôž alebo malú dýku.


Nezoznamujte sa s nikým neznámym. A to teraz naozaj nikdy, pretože nemôžete vedieť, či nejde o člena SNOB alebo o nejakého nastrčeného špeha pre akékoľvek už účely. Zoznámte sa s neznámou osobou len v prípade, že sa nachádza v spoločnosti osoby, ktorú odniekiaľ poznáte a ste si istý, že je to skutočne ona a nie niekto, kto požil odvar všehodžúsu.


V prípade akýchkoľvek podozrení, že nejde o osobu, za ktorú sa dotyčný vydáva sa ubezpečte, či je to skutočne ona položením dôvernej otázky, na ktorú pozná odpoveď len ona sama a nikto iný a až po tomto bezpečnostnom opatrení jej podávajte akékoľvek informácie. Neuvážené informácie v rukách vraha by mohli byť podpísaním niekoho smrti alebo skazy lesov.



Vydala dňa 09.08.2013 Joanne Bloubory, riaditeľka Aldarionu

 

 

Ministerstvo Mágie dáva na známosť:

 


Vážení obyvatelia Aldarionu, mestečka Avalon a okolitých území.

Iste si už drvivá väčšina z vás uvedomila hrozbu prameniacu z náhleho príchodu organizácie ukrívajúce svoje v mnohých prípadoch až neprípustné správanie, pod menom “Spolok na ochranu bezpečia.“ 
Pre tých však, ktorí by k už pred tým spomínanej väčšine nepatrili, odporúčam nedať sa zmiasť názvom a povesťou, ktorú prisluhovači organizácie tak usilovne rozširujú. 
Napokon rozhodnutia, ktoré v danej problematike padli, vznikli ako výsledok neúspešnej snahy diplomatického jednania Ministerstva mágie s daným spolkom. To má hádam dostatočnú výpovednú hodnotu aj bez zbytočných slov.

Vzhľadom k tejto situácie si myslím, že je potrebné zaujať patričné stanovisko.
Práve preto bolo dňa (záleží od uverejnenia) spísané niekoľko bezpečnostných pokynov, ktoré by som pre dobro každého jednotlivca odporúčala dodržiavať.

V prvom rade by som rada pripomenula len nedávno od znelé vyjadrenie pre časopis Aldarionky a to citujem: 
„Rada by som upozornila Aldariončanov aby zbytočne neriskovali a pokiaľ sa dá tak aby vo večerných hodinách neopúšťali hrad Aldarion, respektívne okolité príbytky. Prípadne ak by to bolo naozaj nutné, tak len v skupinkách v ktorej by sa minimálne jeden člen dokázal aktívne brániť.“
Význam a opodstatnenosť týchto slov hádam nemusím vysvetľovať.
Rada by som však ešte niečo podotkla. 
Potreba presúvania sa mimo obydliami či hradom v skupinkách totiž pramení z predpokladu, že sotva uzriete osamote sa potulujúceho SNOB-a. 

No keď ste sa už z nejakého naliehavého dôvodu rozhodli opustiť svoje príbytky, mali by ste dbať o prítomnosť nejakého magického predmetu slúžiaceho na obranu jeho majiteľa, pretože sa ľahko môže stať, že prútik nebude stačiť.

Ďalej je dôležité dbať o ne vyzradenie akýchkoľvek či už osobných informácii poprípade informácie o taktikách, na verejnosti. Dôležité je tiež presvedčiť sa, že človek s ktorým sa plánujete porozprávať o akýchkoľvek citlivejších informáciách je skutočne tým kým predpokladáte.

Nakoniec ešte osobné odporučenie. 
Tým je, pokiaľ sa tak ešte nestalo, zaistenie bezpečnosti svojich príbytkov najmä tých v blízkosti Aldarionských lesov ochrannými zaklínadlami. Pretože v súčasnosti je takmer nemožné presne odhadnúť, ktoré oblasti budú poznačené približujúcou sa vojnou a naopak, ktoré nie.

Pokiaľ sa však vyskytne čo i len najmenšie podozrenie akéhokoľvek zásahu SNOB-ov, (podozrenie na prítomnosť špióna a pod.) vás žiadam o upovedomenie Oddelenia aurorov, aby sa situácia mohla patrične a čím rýchlejšie preveriť.

Vydala dňa 09.08.2013 Aleyna Darakeshai, Najvyššia aurorka, Oddelenie aurorov

 

 

 

                                                                                                                        Nasledujúci článok  »